Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Jazeker, je kunt ons voor alles rond de inkoopservice bellen. Het telefoonnummer is: 030 247 5100
Ja, het bod krijg je gratis en vrijblijvend. Wij zijn geen veilinghuis, handelaar of tussenpersoon en rekenen dus geen extra kosten. Dus ook als je besluit tot verkoop worden er geen extra kosten in rekening gebracht.
De prijs die wij afgeven is door een expert bepaald op basis van de door jou opgegeven gegevens. Je krijgt direct een koopovereenkomst die 7 dagen geldig is.

Als de auto conform opgave is, maken we dit het bedrag aan je over.
Nee, het geld wordt altijd overgemaakt naar jouw privé bankrekening. Zo kun je zelf beslissen hoe je het geld besteedt.
Wij betalen je auto direct via bankoverschrijving. Afhankelijk van je bank, zie je de bijschrijving direct op je rekening. Soms kan er dus een werkdag vertraging in zitten.
Jazeker. Vul dan wel de gegevens van de eigenaar in, zodat deze op de overeenkomst komen te staan. Bij verkoop dien je wel gemachtigd te zijn door de eigenaar.
Jazeker, mits het een Nederlands geregistreerde auto is die niet in de bedrijfsvoorraad staat. Wel kunnen er speciale omstandigheden voor je auto zijn waardoor de prijs wordt beïnvloed. Zoals opgegeven schade, technische mankementen, een onlogische km-stand, geen APK etc. Deze factoren zullen onze dealers verrekenen in het bod dat zij afgeven (Zie ook Bepaling van de prijs).
Jazeker, wij kopen ook dan jouw auto in. Let er dan wel op dat je dit duidelijk vermeldt als er naar deze punten wordt gevraagd.

Ter geruststelling, wij realiseren ons dat jij geen specialist bent. Dus daar houden wij rekening mee.
Je hebt 7 dagen om het bod te accepteren. Na acceptatie van het bod moet de inlevering binnen 2 maanden plaats vinden. Als de inleverdatum later wordt, kan het zijn dat het bod (de prijs) aangepast wordt.
Wij begrijpen dat je je auto zorgvuldig beschrijft. Toch nog iets gemist? Wij begrijpen ook dat je geen specialist ben, dus maak je zich geen zorgen, wij beoordelen je auto altijd voorafgaand aan de inkoop.

Er wordt samen gekeken of de auto voldoet aan de beschrijving en of we geen afwijkende punten constateren die invloed hebben op de prijs. Denk daarbij aan technische mankementen of beschadigingen.

In het uitzonderlijke geval dat de auto echt niet voldoet aan de omschrijving op basis waarvan het bod is gedaan, dan zullen wij het bod moeten intrekken en de koopovereenkomst niet tekenen.
1. Als je het bod hebt geaccepteerd, neemt een medewerker contact op om een inleverafspraak te maken in Utrecht of een nader te bepalen locatie.
2. Een medewerker controleert of je auto overeenkomt met wat je hebt ingevuld. Het inleveren duurt ongeveer een half uur.
3. Je levert de sleutels en kenteken of kentekencodes in en je krijgt een vrijwaringsbewijs.
4. Het geld wordt direct naar je overgemaakt.
  • Als je auto na 1 januari 2014 is overgeschreven op je naam, dan heeft je auto geen kentekenpapieren maar een kentekencard met tenaamstellingscode. Bij inleveren dien je de tenaamstellingscode en de kentekencard mee te nemen.
De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers en ontvang je gedeeltelijk bij het op naam zetten (eerste 4 cijfers) en gedeeltelijk als je de kentekencard ontvangt (laatste 5 cijfers). Zie RDW voor meer informatie.

  • Is je auto voor het laatst geregistreerd voor 1 januari 2014 dan neem je bij inleveren je kentekenbewijs (voerrtuigbewijs) deel 1 en het overschrijvingsbewijs mee.
Voertuigbewijs – Deel I: het deel met de voertuiggegevens
Tenaamstellingsbewijs – Deel II: het deel met de tenaamstellingsgegevens
Overschrijvingsbewijs (of als het kenteken is afgegeven vóór 01-01-1995: Kopie Deel 3): het deel dat nodig is bij overschrijving van het kentekenbewijs en dat je thuis moet bewaren.
Dat kan. Onze dealers werken op basis van de actuele vraag naar jouw auto en wat zij aan service en garantie moeten verlenen op jouw auto.

Het kan zijn dat de particuliere vraagprijs voor een vergelijkbare auto hoger is dan ons bod. Wel is het zo dat een vraagprijs een vraagprijs is en geen verkoopprijs (de auto is immers ook nog niet verkocht). Ons bod daarentegen is definitief en gegarandeerd.
Wij realiseren ons dat het een grote beslissing is om je auto te verkopen. Na zo’n beslissing wil je er een goed gevoel aan overhouden. Dat is ook wat wij willen.

Binnen onze organisatie kopen wij duizenden auto’s per jaar in en willen jou graag als ambassadeur voor onze service. Door onze ervaring en werkmethode kunnen wij het proces van bieden, innemen, overschrijven en betalen van je auto optimaal regelen.

De beste prijs bieden wij door te werken zonder tussenpartijen. Het werkt als volgt. Elke auto wordt uiteindelijk weer gekocht door een nieuwe particuliere eigenaar, net als jij. Maar verkopen aan een particulier kost tijd. Ook verwachten particulieren nog garanties. Dat geeft een hoop gedoe.

Ons concept is uniek omdat onze dealers rechtstreeks van jou inkopen. Wij hebben meer dan 300 autodealers binnen onze eigen groep die alle automerken verkopen. Zij zijn actief in 13 landen. Er zijn altijd meerdere dealers geïnteresseerd in jouw auto en dat betekent de beste prijs voor jou.

Dus geen tussenpersonen, geen bijkomende kosten, geen onderhandeling. Gewoon simpel en transparant.
Wij hebben een privacy statement waarin alles wordt toegelicht. In het kort komt het er op neer dat jouw persoonsgegevens niet worden gedeeld met onze bieders/dealers en wij je gegevens alleen gebruiken voor onze inkoopservice.